Kurczak curry z jarmużem i kaszą jaglaną

Prosty przepis na ciekawy posiłek będący alternatywą dla typowego kurczaka z ryżem 🙂

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • torebka kaszy jaglanej
  • garść jarmużu (najlepiej z paczki bo łatwiej się przygotowuje) 
  • pomidor
  • trzy pieczarki 
  • przyprawa curry

img_4026

 

Przygotowanie:

Zaczynamy od zagotowania wody i ugotowania kaszy jaglanej. W czasie gotowania przygotowujemy resztę składników. Myjemy liście jarmużu  i siekamy go. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę i to samo robimy z piersią z kurczaka.

Rozgrzewamy patelnię i najpierw smażymy kurczaka, aż zrobi się biały. Dorzucamy pieczarki, a następnie posiekany jarmuż. Wszytsko mieszamy i dusimy. Następnie, kiedy będziemy mieli gotową kaszę i podsmażone mięso, wszystko łączymy i dodajemy przyprawę curry (ilość wedle uznania). Następnie możemy przyozdobić potrawę pokrojonym pomidorem i surowym jarmużem. Smacznego 😀

img_4029

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *