Prosty przepis na ciekawy posiłek będący alternatywą dla typowego kurczaka z ryżem 🙂
Składniki:
- pierś z kurczaka
- torebka kaszy jaglanej
- garść jarmużu (najlepiej z paczki bo łatwiej się przygotowuje)
- pomidor
- trzy pieczarki
- przyprawa curry
Przygotowanie:
Zaczynamy od zagotowania wody i ugotowania kaszy jaglanej. W czasie gotowania przygotowujemy resztę składników. Myjemy liście jarmużu i siekamy go. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę i to samo robimy z piersią z kurczaka.
Rozgrzewamy patelnię i najpierw smażymy kurczaka, aż zrobi się biały. Dorzucamy pieczarki, a następnie posiekany jarmuż. Wszytsko mieszamy i dusimy. Następnie, kiedy będziemy mieli gotową kaszę i podsmażone mięso, wszystko łączymy i dodajemy przyprawę curry (ilość wedle uznania). Następnie możemy przyozdobić potrawę pokrojonym pomidorem i surowym jarmużem. Smacznego 😀